POČETNA STRANICA
Osnivačka skupština - izvještaj

Dana 11. srpnja 2008. godine, oko 18 sati, rođeno je Društvo prijatelja željeznice "Štacion"!

Održavanjem Osnivačke skupštine, stekli su se i svi uvjeti za registraciju "Štaciona", pri čemu su donesene i odluke o osnivanju, prihvaćanju Statuta, davanju ovlaštenja za zastupanje... Skupštini koja je održana na riječkom željezničkom kolodvoru, u restoranu "Cres", nazočilo je dvadesetak novopečenih članova, koji su među sobom izabrali i prvo Predsjedništvo Udruge, Nadzorni odbor i blagajnika. Za predsjednika je izabran Tomislav Dornik, za zamjenika predsjednika Nenad Labus, dok je za tajnika izabran Igor Salopek. Nadzorni odbor čine Veljko Blagojević, Željko Rubinić i Tomislav Špehar. Blagajnik društva postao je Christian Krok.

Donesena je i odluka o iznosu godišnje članarine od 100 kuna za sve redovne članove, dok redovni članovi u statusu učenika, studenta, umirovljenika i nezaposlene osobe uplaćuju 50 kuna. Također, uvedena je i "obiteljska" članarina prema kojoj prvi član obitelji plaća punu članarinu, a svi ostali po 50 kuna. Djeca do 12 godina imaju "gratis" članstvo!

Uslijedio je izvještaj Predsjedništva o planiranim aktivnostima u 2008. godini. Do sada je održano više sastanaka na svim razinama upravljanja HŽ-a, te su pokrenute inicijative za suradnjom. Aktivnosti se nastavljaju u pravcu ostvarenja sva tri osnovna cilja DPŽ-a "Štacion", a posebno prema izdavačkoj djelatnosti, suorganizacijama važnih "željezničkih" događanja, te izletima. To je, naravno, izazvalo konstruktivnu raspravu na kojoj su ideje doslovce "prštale", a od iznimne važnosti su nam savjeti poznavatelja prilika u "strukturama" HŽ-a. Još jednom je istaknuta snažna otvorenost prema svima, pojedincima i organizacijama, koji žele raditi na očuvanju željezničke baštine, promociji željeznice i modelarstvu (i pritom se dobro zabaviti!)

Sada su sve pripremne "papirologije" spremne za daljnju proceduru, a susret je završio zajedničkim fotografiranjem pred obnovljenom parnjačom 51-032, te malim domjenkom na terasi "Cresa"... Na kraju treba svakako napomenuti da posebno raduje činjenica o priključenju dijela novih članova iz "željezničkih" redova, koji su se na Skupštini po prvi puta pridružili staroj ekipi "1. riječke željezničke bojne"!

Tekst: Igor Salopek

Fotografije s Osnivačke skupštine iz aparata naših članova:


Ciljeve društva možete potražiti na sljedećim linkovima:

Očuvanje željezničke baštine >>
Promocija željeznice >>
Poticanje i razvoj modelarstva >>


• • • • •

© 2008 • Društvo prijatelja željeznice "Štacion", Rijeka. Sva prava pridržana.
www.000webhost.com